Iertarea fiului

Un tată a primit de la fiul său următoarea scrisoare: „Dragă tată, să știi că eu, fiul tău, care te-am părăsit în urmă cu 20 de ani, trăiesc în G. și am ajuns într-o stare nenorocită. Nu mai am nici bani, nici sănătate. Am pierdut totul și simt că mi se apropie sfârșitul. Înainte de a muri, îți scriu această scrisoare, prin care te rog să mă ierți!“.

Tatăl a citit scrisoarea udând-o cu lacrimile sale și, chemând pe celălalt fiu al său, i-a zis:

— Iată ce scrie fratele tău! Scumpul nostru se prăpădește, dar noi trebuie să-l salvăm neapărat!

— Pentru fratele meu

, a răspuns fiul, sunt gata să merg până la marginile pământului și să-l aduc acasă.

Și luând banii necesari pentru drum, a plecat în țara străină să-și caute fratele. Acolo, un om îmbătrânit înainte de vreme stătea întins pe lavița unei case sărăcăcioase și întunecoase. Când a bătut la ușă, i s-a răspuns:

— Intră, cine ești?

— Eu sunt fratele tău. Ah, scumpul meu frate, în ce stare te găsesc! Dar încurajează-te, căci îți aduc o veste bună: tata te iartă pentru tot trecutul tău!
La auzul acestei vești bune, fiul a rămas uimit.

— Tata mă iartă?! Mă iartă tata? Ah, scumpul meu tată!

— Da, tata te iartă! Și nu numai atât, ci m-a trimis să te aduc acasă. Ți-am adus și haine, ți-am cumpărat și bilet pentru călătorie. Toate sunt gata. Pregătește-te să plecăm acasă!

— Ah, tata mă primește iarăși acasă?! Vai, scumpul meu tată! Cât de mult te-am supărat și cât de bun și iertător ești tu!

Istorioara aceasta ne aduce aminte de dragostea desăvârșită a lui Dumnezeu față de oameni. Noi suntem în rolul acelui fiu care și-a părăsit tatăl. Ne-ar plăcea să cunoaștem inima lui Dumnezeu, dragostea Lui față de noi? Nu avem decât să privim la cruce. Acolo, Dumnezeu a permis, ca preaiubitul Său Fiu să poarte judecata care ni se cuvenea nouă. Acolo, la Golgota s-au pus bazele iertării noastre. Iertarea Tatălui ceresc este pentru oamenii mântuiți un izvor adânc și nesecat de bucurie. Ea depășește orice iertare, întocmai cum soarele eclipsează lumina unei lumânări. Ea este o măsură de compasiune și răbdare neînțeleasă de noi, care este gata să ierte păcatele.

sursa ilustratie: www.gbv.ro

sursa imagine : www.descopera.ro

This entry was posted in Bucurie, Cer, Dragoste, Dumnezeu, Evanghelizare and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *